Jyväskylässä 7.-9.2.2024 järjestettävä Sähkömessut – Sähkö Valo Tele Av -ammattitapahtuma esittelee alan trendit ja uusimmat ratkaisut niin rakennetun ympäristön kuin koko yhteiskunnan sähköistämiseksi. Sähköalan kasvanut rooli yhteiskunnassa näkyy näytteilleasettajakentän laajenemisena uusiin toimijoihin, palveluihin ja ratkaisuihin. 

Sähkömessuilla on esillä reilusti yli 200 yrityksen tuotteita ja palveluita. Lisäksi tapahtuma tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa sisältäen asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä yritysten tietoiskuja alan ajankohtaisimmista teemoista. Keynote-puhujina messuilla nähdään Asta Autelo, Mikko Hyppönen, Tero Kallio, Vesa Linja-aho, Timo Kenttälä ja Marko Ylinen.

Näyttävästi sijoitettu kahdeksan automaahantuojan yhteisalue esittelee viimeisimmät sähköautouutuudet. Niitä ympäröivät uusimmat latausratkaisut ja -palvelut yritysten messuosastoilla. Näkemystä aiheeseen kuullaan myös messujen ohjelmalavoilla nähtävissä keynote-puheenvuoroissa.

Tutustu messujen ohjelmaan

Tulevista Sähkömessuista vastaavan Hannu Mennalan mukaan sähköalan kasvanut rooli yhteiskunnassa näkyy näytteilleasettajakentän laajenemisena uusiin toimijoihin, palveluihin ja ratkaisuihin. Yritysten kiinnostus messuja kohtaan on ollut ennätysmäisen suurta ja osastot varattiin loppuun ennätysajassa.

– Tulevat messut tarjoavat kävijöille kerralla kokonaiskuvan kehityssuunnista, ja antavat ideoita kehittää omaa ja yrityksen toimintaa, Mennala sanoo.

Hän uskoo messujen vetävän puoleensa entistä enemmän myös uusia alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneita

Alan kehittyessä messut entistäkin tärkeämmät

Sähkömessujen myyntijohtajana jo vuosikymmenten ajan toiminut Ilari Tervakangas Jyväskylän Messuilta on nähnyt sähköalan kasvavan nopeasti. Mukaan on liittynyt viime vuosina paljon sekä pieniä innovatiivisia yrityksiä että suuria kansainvälisiä toimijoita ja tuotemerkkejä. Hän toteaa, että Suomi sähköistettiin jo aikanaan, ja on sen jälkeen nostettu digitalisaation kärkimaiden joukkoon. Tästä eteenpäin alan tehtävä on vahvistaa yhteiskuntaa luomalla energiaomavaraisuutta ja tulevaisuuden hyvinvointia.

– Ratkaisu on päästöttömään sähköön perustuva energiajärjestelmä, joka kattaa myös koko rakennetun ympäristön ja liikenteen. Edessä on mittava työ, joka avaa paljon mahdollisuuksia niille, jotka pitävät itsensä ajan tasalla siitä missä mennään. Sähkömessut ovat ainutlaatuinen ja tehokas tapa kokonaiskuvan päivitykseen, Tervakangas sanoo.

Osastoilla pääsee keskustelemaan ihmisten kanssa kasvotusten ja vastauksia itselle tärkeisiin kysymyksiin saa heti. Lisäksi messulla tapaa vanhoja tuttuja ja omia verkostoja on mahdollista laajentaa luontevalla tavalla.

Pohjoismaiden suurimmat Sähkömessut rakentuvat yhteistyöllä

Suuren mittaluokan ammattitapahtumien järjestäminen vaatii järjestäjältä vahvaa ja monialaista osaamista ja alan kehityksen seuraamista. Jyväskylän Messuilla on pitkä kokemus ja laaja osaaminen Pohjoismaisessakin mittakaavassa merkittävien ammattitapahtumien järjestämisestä.

– Tämän mittakaavan ammattilaistapahtuman menestys aikojen muuttuessa edellyttää järjestäjiltä jatkuvasti tarpeiden ja toiveiden herkkää kuuntelua. On tarjottava kaikki se tuki, joilla niin yritysten kuin kävijöiden tavoitteet täyttyvät, kertoo Hannu Mennala.

Järjestöt ja yritykset osallistuvat suunnitteluun

Mennalan mukaan Sähkömessujen menestystarinassa on ollut tärkeää alan järjestöjen aktiivinen yhteistyö messujen järjestelyissä. Edustavathan he sekä alan yrityksiä että messukävijöitä eri ammattiryhmineen ja opiskelijoineen. Sähkömessuilla on neuvottelukunta, johon kuuluu järjestöjen lisäksi merkittäviä
näytteilleasettajayrityksiä ja oppilaitosedustus. Säännöllisissä kokouksissa suunnitellaan ja ideoidaan tulevaa tapahtumaa sekä seurataan messuprojektin etenemistä.

– Näin varmistetaan tiedonkulku ja luodaan yhdessä kerta toisensa jälkeen yrityksiä ja kävijöitä kiinnostava messutapahtuma. Sisältö teemoineen edustaa kehityksen terävintä kärkeä ja houkuttelee niin ammattilaiset kuin opiskelijat tulemaan messuille, Mennala sanoo.

Kehityksen kärjessä – Jyväskylän hengessä

Hannu Mennala kertoo, että Sähkömessuja on kehitetty jatkuvasti eteenpäin investoimalla Paviljongin toimivuuteen, palveluihin ja viihtyvyyteen. Messut toteuttavaa tiimiä on vahvistettu ja käytössä on uusimmat projektinhallinnan ja markkinoinnin työvälineet. Näytteilleasettajilta saatu palaute on ollut erinomaista ja kävijöiden suositteluprosentti lähes täydet sata.

– Tärkeä muista ammattilaistapahtumista erottava tekijä on Sähkömessujen niin kutsuttu Jyväskylän henki. Ilmapiiristä voi aistia, että olemme yhdessä onnistuneet luomaan kerrasta toiseen korkeatasoiset messut. Paikalle tullaan kaikkialta Suomesta, tavataan vanhoja tuttuja ja tutustutaan uusiin, hän kiteyttää.

 

Pohjoismaiden suurin sähköalan ammattitapahtuma järjestetään joka toinen vuosi Jyväskylässä. Seuraavan kerran sähköalan kokoontuu Jyväskylään 7.-9.2.2024. Myös Sähkömessujen 2026 päivämäärät on vahvistettu – Sähkö Valo Tele Av -messut järjestetään Jyväskylässä 4.-6.2.2026.