Jyväskylän Messut Oy järjestää yhteistyössä Visit Jyväskylä Regionin ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa uuden messutapahtuman Nyt Luontoon! Paviljongissa 8.-10.4.2022. Kyseessä on luonnossa liikkuvien ja eräilystä nauttivien oma sisätapahtuma, jossa aiheina on mm. vaellus, kalastus, metsästys, maastopyöräily ja vesireitit. Tapahtuman teemana on vastuullinen ja kestävä matkailu.

”Kotimaan matkailu ja luonnossa liikkuminen on huikeassa kasvussa. Luontokohteiden arvostus lisääntyy koko ajan ja niistä haetaan myös jatkuvasti lisätietoa. Tutkimusten mukaan Keski-Suomesta puuttuu tällainen tapahtuma ja sille on selkeästi tilausta”, kertoo tapahtuman myyntipäällikkö Mika Venäläinen.

Nyt Luontoon! -messut on suunnattu kävijöille, jotka ovat kiinnostuneet luontomatkailusta, metsästyksestä, kalastuksesta tai muista luontoharrastuksista. Suunnittelussa on huomioitu niin uutuuksista kiinnostuneet ja harrastuksiinsa satsaavat alan harrastajat kuin päiväkohteita hakevat perheetkin koirineen.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Visit Jyväskylä Region ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK. Yhteistyön tuloksena syntyi myös vuoden 2022 teema, vastuullinen ja kestävä matkailu.

”Vastuullisuuden ja kestävän matkailun kehittäminen on meille sydämen asia ja myös läpileikkaava teema Keski-Suomen uudessa matkailustrategiassa vuosille 2021-2025. Haluamme Keski-Suomessa tehdä esimerkillisen vastuullisia tekoja ja tällaiset yhteistyöt luovat uudenlaisia mahdollisuuksia tuoda teemaan liittyviä näkökulmia esille, esimerkiksi näin luontomatkailun kautta”, kertoo matkailujohtaja Susanne Rasmus Visit Jyväskylä Regionista.

Luvassa on mielenkiintoisia näytteilleasettajia, monipuolisesti tietoa ja laadukasta ohjelmaa.

”Vastuullisuutta kehitetään Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella useiden eri toimijoiden voimin – erikseen ja yhdessä, erilaisten ohjelmien, hankkeiden ja koulutusten kautta. Tämän messutapahtuman yhteyteen järjestetään myös ammattilaisosuus, jonka ohjelmaosuuksia suunnataan alan ammattilaisille ja asiantuntijoille. Ohjelmaan on mahdollisuus osallistua myös virtuaaliyhteyksin”, kertoo yliopettaja Minna Tunkkari-Eskelinen Jyväskylän Ammattikorkeakoulu JAMKista.

Kyseessä on pitkän tähtäimen projekti, jonka tavoitteena on vakiinnuttaa asema Suomen luontotapahtumien joukossa odotettuna, kasvavana ja kehittyvänä tapahtumana tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa sekä saavuttaa asema keskisuomalaisten matkailupalvelujen näyteikkunana. Tapahtumalla halutaan myös lisätä tietoa luontomatkailusta ja -harrastamisesta sekä kertoa alan uusimmista palveluista ja tuotteista.